– Kyllä suosittelisin Marskidataa, sillä olen saanut sieltä joustavaa ja hyvää palvelua iät ja ajat. Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalla on toimistoja ympäri maakuntaa, mutta sijainnista riippumatta yhdistyksemme paikalliset toimihenkilöt ovat aina saaneet Marskidatalta ripeän avun, kertoo Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan metsävarapäällikkö Mika Lappalainen.
Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan tietoturvan kehittämisprojektissa kaikki maakunnan toimistojen tulostimet tuotiin yhteisen tulostuksenhallinnan piiriin. Kyseessä on pilottihanke Suomen kuudenkymmenen Metsänhoitoyhdistysten keskuudessa, ja toimivasta toteutuksesta on mahdollista monistaa hyvä käytäntö myös muihin yhdistyksiin.
– Projektin tavoitteena meillä oli tietoturvan parantaminen. Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalla on kaikkiaan 13 toimistoa, ja kun työntekijät liikkuvat paljon toimistojen välillä, niin halusimme varmistaa, ettei kenenkään tulostamat tiedot päädy vahingossakaan lojumaan väärän paikkakunnan tulostimelle, taustoittaa Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan metsävarapäällikkö Mika Lappalainen.
– Käsittelemme paljon asiakas- ja henkilötietoja sisältäviä materiaaleja, joten tietoturvan varmistaminen oli ensisijaisen tärkeää, hän tiivistää.
– Projekti lähti käyntiin oikeastaan siitä, että osa meidän tulostimistamme alkoi tulla elinkaarensa päähän. Lähdin sitten itse kyselemään jo ennestään tutun Marskidatan suunnasta järkevää ratkaisua laitteiden uusimiseen.
Marskidata oli Lappalaiselle pitkäaikaisen yhteistyön kautta tuttu yritys, sillä myös aiemmat tulostimet, useita tietokoneita sekä Metsänhoitoyhdistyksen tietyt verkkoratkaisut olivat tulleet Marskidatan kautta.
Tulostimien vaihto oli jo aiemmin porrastettu ajallisesti eri paikallistoimistojen välillä, joten osaan Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan toimistoista jäi myös nyt jo aiemmin hankittua, varsin käyttökelpoista kalustoa. Myös nämä vanhat laitteet liitettiin samaan tulostuksenhallintapooliin.
– Laitteet on kyllä koko ajan toimineet ongelmitta, kommentoi Lappalainen tyytyväisenä.
Tulostimien ja monitoimilaitteiden korkea käytettävyys varmistuu jatkossakin Marskidatan ylläpitopalvelun avulla. Automaattinen huoltojärjestelmä valvoo ympäristön toimintaa, sekä tilaa huollot ja tarviketäydennykset itse. Metsänhoitoyhdistyksen toimihenkilöt voivat keskittyä ydintehtäväänsä, eikä heidän resurssejaan huku toimiston laitteiden ylläpitoon.
Microsoft 365 -ympäristön laaja hyödyntäminen onnistuu nyt myös skannatessa. Tulostuksenhallinnan keskipisteenä toimii Canonin monitoimilaite, jonka avulla skannaaminen suoraan omaan OneDriveen, Sharepointiin tai Teamsiin on mahdollista.
– Meillä on paljon standardimuotoisia sopimusasiakirjoja, jotka tulostimen älyskannausautomaatio tunnistaa sopimukseksi ja lähettää sen suoraan oikeaan pilvikansioon. Tämän nopeuttaa työskentelyä ja parantaa taas omalta osaltaan tietoturvaa, kun asiakkaidemme tiedot käsitellään automaattisesti oikein, kertoo Lappalainen.
Kehitysprojektin valmistuttua Metsänhoitoyhdistyksen työntekijän on mahdollista tulostaa dokumentti etätyöpäivän päätteeksi kotonaan, ja seuraavana aamuna napata kyseinen tuloste vaikkapa Nurmeksen toimiston tulostimelta. Mikään dokumentti ei kuitenkaan tulostu kaikkien nähtäväksi, vaan jokainen työntekijä tunnistautuu tulostimelle omalla ”lätkällään” ja pääsee näin käsiksi vain omiin materiaaleihinsa.
Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan työntekijät ovat tyytyväisiä Marskidatan palveluun.
– Tulostinprojekti sujui kyllä vaivattomasti eikä vaatinut meiltä erityisemmin panostusta. Niissä toimipisteissä, joihin tuli uudet tulostimet, ei meidän tarvinnut itse edes ajureita koneille asentaa, kun Marskidatan henkilökunta hoiti senkin, Lappalainen hymyilee.
– Kyllä suosittelisin Marskidataa, sillä olen saanut sieltä joustavaa ja hyvää palvelua iät ja ajat. Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalalla on toimistoja ympäri maakuntaa, mutta sijainnista riippumatta yhdistyksemme paikalliset toimihenkilöt ovat aina saaneet Marskidatalta ripeän avun.