Aloitetaan lyhyellä alkukartoituksella:
Me Marskidatalla olemme tuoneet ratkaisun helpottaa organisaatioiden työasemien hallintaa ja valvontaa. Marski DMA-palvelun tavoitteena on palvella asiakasta koko laitteen elinkaaren ajan: tilaus – esiasennus – toimitus loppukäyttäjän pöydälle. DMA-palvelulla pyritään helpottamaan perinteistä ”työasemajumppaa” organisaation sisäisen IT-osaston harteilta, ja tuottamaan lisäarvoa hyödyntämällä automatisaatiota sekä synergiaa Microsoft-ekosysteemistä. Tällöin IT-osaston henkilöt pystyvät keskittymään oman organisaation sisäisiin syväosaamista vaativiin toimintoihin ja ylläpitotehtäviin.
Marski DMA-palvelu on lyhenne sanoista Device Management by Azure, ja se tarkoittaa laitehallintaa Microsoftin työkalurajapintoja hyödyntäen. Suurin osa organisaatioista, niin kuin meidänkin asiakkaista, on osana Microsoftin ekosysteemiä. Käytössä olevien Microsoft-lisenssien sisällä on palveluominaisuuksia, kuten Intune, johon DMA-palvelu perustuu. Vaikka organisaation ympäristössä olisikin käytössä tarvittava lisenssitaso Intunen hyödyntämiseen, sen ominaisuudet ei itsestään ole käytössä, tai niitä ei hyödynnetä mitenkään käytäntöön. Intune ja muut palvelukokonaisuudet sen ympärille on otettava erikseen käyttöön asiantuntijoiden toimesta.
Tässä kohtaa pystymme Marskidatalla asiantuntijoidemme kanssa auttamaan ottamalla nämä ominaisuudet ja Marski DMA -palvelun hyödyt käyttöön käden käänteessä. Näin käytössä olevien Microsoft-lisenssien sisältämiä ominaisuuksia hyödynnetään laajemmalla skaalalla organisaation hyödyksi.
Marski DMA -palvelussa rakennamme tietoturvallisen kokonaisuuden asetusten ja päivitysten suhteen, sekä ylläpidämme näiden asetusten määrityksiä asiakasympäristöissä. DMA-palvelun avulla seuraamme ja varmistamme myös sen, että työasemien Windows-päivitykset on viimeisimmällä Microsoftin tuetulla tasolla.
Marski DMA -palvelussa tarjoamme systemaattisen päivityspolun yleishyödyllisten asiakaskoneisiin jaettavien sovellusten päivityksestä ja jakelusta. Tällaisia sovelluksia ovat esimerkiksi PDF-tiedostojen tarkastelusovellukset, yleiset tiedostojen jakosovellukset kuten DropBox, sekä salasanojen hallintasovellukset kuten KeePass. Sovellukset, jotka ovat DMA-palvelumme piirissä, ovat myös jatkuvan seurannan sekä valvonnan alla. Tämä tarkoittaa sitä, että tarkistamme viikkotasolla sovellusten uusimpien versioiden päivittyvyyden ja testaamme näiden päivitysten asentuvuuden vanhojen jakeluversioiden päälle omassa suljetussa hiekkalaatikossamme. Tiedotamme asiakkaitamme systemaattisesti tulevista päivityksistä ja automaattisista asennusaikatauluista.
Yleishyödyllisten sovellusten lisäksi pystymme tarjoamaan kustomoitavaa sekä syventävää sovelluskehitystä asiakkaillemme. Tämä tarkoittaa sitä, että pystymme tuomaan ”älyä” tai toiminnallisuutta asennuksen yhteyteen, ja näin säästämme taas IT-organisaation henkilön tai loppukäyttäjän aikaa sovelluksen asennuksen yhteydessä. Näitä lisätoimia voi olla esimerkiksi sovelluksen tuoteavaimen syöttö, rekisterihaaran muutostoimet tai käyttöoikeudelliset lisäykset asennuksen yhteydessä.
Pelkkien sovellusten lisäksi on mahdollista tehdä konfiguraatiotyylisiä sovelluksia DMA-palvelussa oleviin laitteisiin jaeltaviksi. Esimerkkinä voisi käyttää Bitlocker-levynsuojausasetuksen käyttöönoton sekä tähän liittyvien palautusavaimien tallentamisen asiakkaan omiin järjestelmiin. Myös loppukäyttäjän käyttökokemusta, eli Windowsin ulkoasua, voidaan tehtäväpalkin, työpöydän tai käynnistysvalikon myötä muokata organisaation itsensä näköiseksi. Tällöin myös erilaiset virransäästöasetukset on mahdollista palvelun puitteissa toteuttaa organisaation päätelaitteisiin.
Hyödynnämme analytiikkaan ja raportoinnin visualisointiin PowerBi-työkalua, joka on myöskin yksi työkalu Microsoftin ekosysteemissä. Marski DMA-palveluun liityttäessä työasemiin asennetaan kevyt valvontatyökalu, joka raportoi tarkemmin laitteen tilatietoja ja valvottavia komponentteja sekä tekee kerätystä datasta PowerBi-näkymän. Tehokkailla analytiikkatyökaluilla pystymme seuraamaan päätelaiteympäristön laitteistoja ja niiden tilaa, sekä rakentamaan kerätyn tiedon perusteella helposti lähestyttäviä raportteja.
Lue lisää DMA-palvelusta täältä. Tai jätä yhteydenottopyyntö suoraan alla olevalle lomakkeelle, niin jutellaan aiheesta lisää!