Hidasteleeko tulostukset ja suurempien tiedostojen avaukset palvelimelta? Kytkimien tiedonsiirtokapasiteetti on kasvanut huomattavasti vuosien varrella. Kytkimen uusiminen saattaisi hyvinkin ratkaista ongelman.
Olet hankkinut uuden nopean liittymän, josta löytyy kaistaa yli 100 Mbps, mutta yhteydet ei toimi kuin tuolla nopeudella? Oletko tarkistanut, että kytkimestäsi löytyy tuota nopeammat portit? Lisäksi monesti unohtuu tehdä verkkokaapeloinnin uusinta. Verkkokaapelointi saattaa olla 90-luvun puolelta, jolloin verkkolaitteet toimivat aivan eri nopeuksilla. Verkkoon saa kyllä kytkettyä uusia laitteita, mutta nämä eivät välttämättä saa irti kaikkea tehoa ja monesti on huomattu myös vanhoista verkoista johtuvia erikoisia ongelmia... Verkkorasioiden liittimet saattavat olla vioittuneita ja joskus jopa kaapeleita on jatkettu, ja näiden takia yhteydet katkeilee tai hidastelee.
Lähiverkko eli LAN (Local Area Network) on rajoitetulla maantieteellisellä alueella toimiva tietoliikenneverkko. Esimerkiksi yhden talon koneiden muodostama tietokoneverkko tai yksittäisen yrityksen yhden toimipisteen verkko.
Kytkin on laite, jolla voidaan yhdistää useampi kuin kaksi laitetta samaan verkkoon. Eli koneestasi lähtevä verkkokaapeli luultavasti menee juuri tähän laitteeseen ja laite yhdistää tietokoneesi reitittimeen/palomuuriin, mistä yhteys lähtee internetiin. Hallittavat kytkimet myös mahdollistavat verkkojen jakamisen esimerkiksi hallintoverkkoon sekä tuotantoverkkoon, mistä ei ole toisiinsa pääsyä.
Verkon tietoturvan kannalta erittäin olennainen laite löytyy verkon rajalta, eli palomuuri. Palomuurit saattavat ajaa näennäisesti asiansa vuosikausia, mutta ne eivät välttämättä ole enää tietoturvallisia, mikäli niiden päivityksiä ei ole tehty. Monesti päivityksiä varten palomuurin tukisopimuksen tulisi olla voimassa, sillä päivityspaketit ovat yleensä laitevalmistajan tukisopimuksen takana. Lisäksi palomuurien älykkäämmät turvaominaisuudet ovat lisenssien takana ja lakkaavat toimimasta, kun sopimus päättyy.
Vanhoissa palomuureissa saattaa olla haavoittuvuuksia ja portteja auki sisäverkkoon, mitä on tarvittu kymmenen vuotta sitten, mutta tarve näille avauksille on jäänyt historiaan aikoja sitten. Nämä laitteet kuitenkin suojaavat sisäverkkosi luvattomalta pääsyltä. Mikäli haavoittuvuus on olemassa, niin niiden kautta hyökkäys on helppo tehdä. Lisäksi internetyhteyksien nopeudet ovat vuosien mittaan kasvaneet ja samoin palomuurien teho. Yhteydet internetiin päin saattavat toimia kohtuullisesti vanhallakin muurilla, mutta esim. VPN-yhteydet voivat olla tuskallisen hitaita, vaikka kaistaa löytyisikin liittymästä.
Sophos XG -palomuuri tarjoaa tuoreen uuden käsityksen palomuurin hallinnasta, uhkien hallinnasta ja verkon tapahtumien seuraamisesta. XG palomuuri tarjoaa parhaan suojan edistyneitä uhkia, kuten ransomwarea, cryptominingia, robotteja, matoja, phishingiä, tietoturvarikkomuksia ja APT:tä vastaan.
Langattomaan verkkoon on tullut vuosien mittaan uusia standardeja. Verkoista on tullut luotettavampia ja nopeampia. Lisäksi on tullut uusia suojausmenetelmiä ja vanhat suojausmenetelmät eivät ole enää turvallisia. Esimerkiksi vanhaan wep-standardiinkin törmää vielä aika ajoin ja osaavan tekijän toimesta tämä on murrettavissa minuuteissa. Wpa3-standardi tekee tuloaan, mikä tulee korvaamaan jo pitkään standardina olleen wpa2-suojauksen. WPA tulee sanoista Wi-Fi Protected Access ja se on tyypillinen tapa, jolla ulkopuoliset pidetään loitolla WiFi-verkoista. Langattomista verkoista kannattaa muistaa, että ne eivät vaadi fyysistä yhteyttä ja mikäli suojaus saadaan murrettua, niin ulkopuolinen pääsee käsiksi sisäverkkoon ja mahdollisesti tämän kautta esimerkiksi palvelimelle. Hakkeri voi vaikka istua kadun varrella autossa ja ottaa yhteyden verkkoon.
WLAN (Wireless Local Area Network) tarkoittaa langatonta, WiFi-tekniikalla toteutettua lähiverkkoa, johon käyttäjät liittyvät WLAN-tukiaseman avulla.
Sophoksen APX-sarja on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suorituskykyä ja enemmän kapasiteettia kuormituspiikkien ajaksi:
Meiltä Marskidatalta löytyy ratkaisut näiden kaikkien asioiden korjaamiseksi. Verkkokaapeloinnin ja rasioinnin uusimiset hoituvat meidän kauttamme ja meiltä löytyvät uusimmat ratkaisut myös verkkolaitteisiin. Marskidatan kautta hoituu myös Telian internetliittymät. Ottakaa yhteyksiä, niin tutkitaan, mitä voisimme tehdä juuri teidän verkkonne parantamiseksi!