Clipchamp on Microsoftin videoeditori, jolla on helppo luoda videoita ilman sen kummempaa editointiosaamista. Laadukkaat videoeditointiohjelmat vaativat usein runsaasti aikaa niiden opiskeluun, mutta Clipchampin käyttöliittymä on tyylikkään yksinkertainen ja siksi nopea ottaa haltuun. Eli voisi sanoa, että Clipchamp on videoeditointityökalu, jolla saa helposti ammattimaista jälkeä olematta, noh alan ammattilainen.
Clipchampilla voit luoda laadukkaita videoita omaan käyttöön tai someen, kuten YouTubeen, Instagramiin ja Facebookiin. Sen avulla syntyy varsin vaivatta ammattimaiset mainosvideot ja esimerkiksi tuote-esittelyvideolla voi näyttää monimutkaisenkin tuotteen tai palvelun ominaisuuksia.
Videon kuvasuhdetta muokkaamalla voit käyttää samaa videota missä tahansa ympäristössä, oli kyse sitten Instagram-tarinasta tai vaakavideosta, rajaamalla videon oikeaan kokoon palvelee se katselijaa parhaiten.
Meillä Marskidatalla Microsoftin Clipchampia on käytetty somevideoiden editointiin ja opasvideoiden tekoon. Olemme toteuttaneet Clipchampilla esimerkiksi tulostamisen tutoriaaleja, joihin voit tutustua Marskidatan YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/@marskidataoy
Clipchampiin sisältyy hyvin laajasti monipuolisia työkaluja, kuten kätevä videoeditori, videoleikkuri, vihreä tausta ja taustan poistaminen. Esittelen kuitenkin seuraavaksi ominaisuuksia ja työkaluja, jotka tekevät Clipchampista verrattoman videoeditorin.
Jos esiinnyt itse videolla, voit hyötyä Clipcampin puhevalmentajasta. Valmentaja nappaa täytesanat (kuten ”niinku”) ja seuraa puheen nopeutta ja korkeutta. Puhevalmentaja on tällä hetkellä käytössä vain englanninkielisillä markkina-alueilla, mutta odotettavissa on, että Clipchampin puhevalmentaja tulee jatkossa toimimaan myös Suomessa.
Clipchampin verkkosivuston koulutuskeskuksesta löytyy todella hyviä video-oppaita, joilla aloittelijatkin pääsevät hyvin kärryille videoiden editoinnissa. Clipchampin blogista löytyy useita kymmeniä artikkeleita videoihin liittyen. Kuten Instagram Reels -videoiden tekeminen: https://clipchamp.com/fi/blog/make-instagram-reels/ .
Blogista voi myös löytyy hyviä ideoita itse videoiden sisältöihin, kuten tämä: 15 diaesitysvideoideaa oppilaitoksille – vinkit ja esimerkit: https://clipchamp.com/fi/blog/slideshow-video-ideas-for-school-with-examples/. Suomenkielisiä blogiartikkeleita löytyy useampi kymmenen, englanniksi artikkeleita on reippaasti enemmän.
Myös Facebookista löytyy kaikille avoin Clipchamp-yhteisö (Climchamp Creator Community), jossa voi myös oppia uusia kikkoja videoeditointiin ja pyytää muilta palautetta omista videoista.
Clipchamp tarjoaa laajan rojaltivapaan sisältökirjaston, joka sisältää videoita, musiikkia, graafisia elementtejä ja taustoja.
Voit käyttää Clipchampia suoraan selaimessa, joten et tarvitse tietokonetta, jossa on paljon muistia tai kalliita ohjelmistoja. Clipchampista on saatavilla myös työpöytäsovellus sekä mobiilisovellus iOS-laitteille.
Videoiden luominen yhtenäisellä brändi-ilmeellä on helppoa: riittää, että tallennat logon, värit ja fontit brändipakettiisi kerran, ja ne ovat aina käytettävissäsi.
Microsoft Clipchampista on tarjolla ilmaisversio, joka riittää mainiosti aloittelijoille. Premium-versiosta taas hyötyvät ne, jotka editoivat videoita päivittäisessä työssään ja haluavat käyttöön kaikki ominaisuudet, kuten oman brändipaketin värien, logojen ja fonttien hallintaan.
Huomioitavaa on myös se, että Clipchamp sisältyy jo seuraaviin Microsoftin palvelupaketteihin: Microsoft 365 E3, Microsoft 365 E5, Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium. Tarkempaa tietoa hinnoittelusta voit lukea Clipchampin verkkosivustolta: https://clipchamp.com/fi/pricing/.
Jos luot sisältöä, suosittelen lämpimästi tutustumaan Clipchampiin: https://clipchamp.com/fi/.
Mietitkö Microsoftin lisenssien hankkimista tai vaihtamista, ota yhteyttä myynti@marskidata.fi.