Azure-pilviympäristö on kustannustehokas vaihtoehto perinteiselle on-premise -toimialueelle. Azure-pilviympäristö sopii kaikenkokoisille yrityksille, aina muutaman ihmisen pienyrityksistä suurkorporaatioihin. Microsoft Azuren avulla voidaan tuoda kaikki yrityksen työntekijät, viestintä, data sekä sovellukset saman, helposti hallittavan, katon alle. Pilven päälle toteutetun ympäristön kanssa ei olla enää sidottuja yhteen maantieteelliseen sijaintiin, vaan kaikki yrityksen resurssit ovat käytettävissä missä tahansa työskennelläänkin.
Azure-pilviympäristö vaatii toimiakseen ainoastaan toimivan internet-yhteyden. Azure-alustan joustavuus ja synergia lisäävät työn sekä viestinnän tehokkuutta, kun ei tarvitse käyttää kymmeniä eri sovelluksia tiedon ja tiedostojen vaihtamiseen yrityksen sisällä. Intune-mobiililaite- ja Azure-AD- käyttäjähallinnalla saadaan kaikki yrityksen laitteet ja käyttäjät samaan hallintaan jaettujen käytäntöjen piiriin. Lisäksi ympäristöön voidaan integroida esimerkiksi Teams, SharePoint-tiedostot ja intranet, sekä UniFLOW Onlinen / Universal Print:n päälle toteutettu joustava ja tietoturvallinen tulostusympäristö.
Kaikki Azuren eri osa-alueet ja toiminnot voidaan ottaa käyttöön pala kerrallaan ja kasvattaa toiminnallisuutta yrityksen tarpeiden kasvaessa. Joustavalla kuukausi- tai vuosimaksullisella lisensoinnilla saadaan otettua käyttöön, juuri ne osa-alueet ja toiminnot, mitkä koetaan tarpeellisiksi yrityksen toiminnan kannalta. Vaatimusten ja tarpeiden kehittyessä, lisenssejä voidaan päivittää lennossa ja ottaa käyttöön niiden mukana tulevia lisätoimintoja.
Azure-pilviympäristöön liitetyillä laitteilla on helppo ottaa käyttöön Microsoftin edistyneemmät tietoturvatoiminnot kuten MFA, SSO, DLP ja ATP. Erilaisia akronyymejä vilisevää sanastoa ei tarvitse suotta säikähtää, kaikkien kirjainlyhenteiden takaa löytyy selko-lontoolla olevia toimintoja, jotka taipuvat tarvittaessa myös savoksi. MFA (Multi-Factor Authentication), eli tuttavallisemmin monivaiheinen tunnistautuminen, tuo lisäturvaa sovelluskirjautumisiin, kun uudet sisäänkirjautumiset vaativat vahvistuksen esimerkiksi tiliin liitetystä puhelinnumerosta tai Microsoft Authenticator -sovelluksesta. SSO (Single Sign On) avulla puolestaan voidaan kirjautua samalla turvallisella salasanalla esimerkiksi työsähköpostiin sekä työkannettavalle. Näppärää, eikö vain?
DLP:n (Data Loss Protection) avulla taas ennaltaehkäistään kriittisen yritysdatan päätymistä vääriin käsiin. Säännöstöön voidaan määrittää erilaisia käytäntöjä, joiden perusteella monitoroidaan yrityksen viestiliikennettä ja asiakirjoja, sekä suoritetaan suojaavia toimenpiteitä ennen tiedon karkaamista. Arkaluontoista dataa, kuten henkilötunnus tai veronumero, havaitessaan DLP joko varoittaa käyttäjää tai kylmästi estää tätä lähettämästä viestiä eteenpäin. Arkaluontoisen datan välittämistä varten voidaan aktivoida käyttöön myös salattu sähköposti, jonka avulla pidetään huoli, että aineisto päätyy tietoturvallisesti juuri oikealle vastaanottajalle.
Aktiivista suojaa uhkilta tarjoaa ATP (Active Threat Protection). Aktiivisen suojan valvovan silmän alle kuuluvat kaikki epäilyttävät linkit ja liitetiedostot mitä sähköpostin mukana voi tänä päivänä kulkea. Vahingollisia liitännäisiä sisältävät viestit voidaan esimerkiksi suoraan ohjata roskapostisuodatukseen, jolloin mahdolliset kalasteluyritykset tai haittaohjelmat eivät tavoita loppukäyttäjää ensinkään.
Mikäli Azure-pilviympäristö ei ole entuudestaan tuttu konsepti, ja blogi sai mielenkiintonne heräämään, niin olkaa rohkeasti yhteydessä asiantuntijoihimme. Esittelemme mielellämme tarkemmin Azuren eri osa-alueita ja toimintoja, muun muassa live- ja demoympäristöjemme avulla. Esittelyn yhteydessä voimme tutustua teidän ympäristönne tarpeisiin, ja yhdessä voimme räätälöidä juuri teidän yritystänne palvelevan kokonaisuuden, joka skaalautuu yritystoimintanne kasvun mukana tulevaisuudessakin.