Kollegani Ville kirjoitti taannoin blogissaan Dellin kansainvälisistä tavoitteista vuoteen 2030 mennessä. Marskidatalla pyrimme kantamaan kortemme kekoon, vastuullisuudessa, arvoissamme ja etenkin yhteistyön osalta.
Dell aloitti Suomessa kanavaliiketoiminnan vuonna 2012. Avaamatta tässä kirjoituksessani sen enempää kenenkään prosesseja tai filosofioita, kerron sen verran, että kanavaliiketoiminta tarkoittaa sitä, että tuote kulkeutuu loppukäyttäjälle (b to b) jälleenmyyjän kautta. Jälleenmyyjä puolestaan ostaa tukkurilta, jolla on sitten edustus valmistajan kanssa. Näin lyhykäisyydessään.
Jotta Dell pystyisi kiivaassa IT-markkinassa säilyttämään asemansa TOP 3 valmistajana, pitää sen koko ajan kehittää entistä parempia ratkaisuja ja laitteita teknologian jatkuvassa kehityksessä. Erilaiset hybridiratkaisut asettavat koko ajan uudenlaisia haasteita ja me loppukäyttäjät osaamme päivittäin vaatia enemmän ja enemmän. Tässä kirjoituksessa nostan pari esimerkkiä siitä, kuinka Dell on vastannut näihin haasteisiin.
Dellin kanavakumppanina Marskidatalla päivitämme osaamistamme säännöllisesti ja Dellin ratkaisut ovat mieluisia suositeltaviksi, ainutlaatuisuutensa ansiosta.
Ennen vanhaan IT-järjestelmien alustat ja ympäristöt rakennettiin siten, että palvelimet, kytkimet, levyjärjestelmä ja tallennusverkot olivat omina kokonaisuuksinaan ja hallittavuus oli haastavaa ja kustannukset tähtitieteelliset. HCI yhdistää nämä kaikki mukaan lukien pilven. Eli kaikki voitava virtualisoidaan ja kaikki optimoidaan, etenkin kustannusten osalta.
10 vuotta sitten oma ”konesali” oli jokaisen yrityksen tavanomainen käytäntö. Sitten alkoi pikkuhiljaa hypetys pilvestä ja siitä, että kaikki on paremmassa tallessa pilvessä. Tässä toki oli pointtinsa, ja Microsoft ja operaattorit taputtivat käsiään, kun tietoliikenneyhteydet olivat yhtäkkiä pullonkaulana järjestelmien toimivuudelle. Tänä päivänä varteenotettavia pilvialustoja löytyy jo useita, ja monet siirtävätkin tietokuormansa kokonaan pilveen.
Tähän aiheeseen en tässä kirjoituksessa perehdy sen syvällisemmin, mutta mainittakoon, että jatkuvien palveluiden pyörittäminen pilvialustalla ei ole kovinkaan kustannustehokasta. Ja ylläpitotyöt, testaukset, varmistuksien kanssa pelailu ym. perinteinen huoltotyö, joka vaatii usein toimintakatkosta tai vastaavaa, pitää suunnitella huomattavasti tarkemmin, kuin kahdennetussa HCI-ratkaisussa. Muun muassa tästä syystä monet ovatkin jo siirtämässä dataansa pilvestä takaisin, hallittuun ympäristöön, ainakin osittain. HCI on totisesti erittäin varteenotettava toimintamalli.
Dell osti EMC:n 67 miljardilla dollarilla vuonna 2016. Tämä on edelleen historian suurin teknologiayrityskauppa. EMC oli vuonna 2003 maailman johtava yritys tallennusjärjestelmissä. Saman vuoden joulukuussa EMC hankki omistukseensa VMwaren, joka oli tuolloin maailman käytetyin virtualisointialusta. Kaupan myötä Michael Dellistä tuli suurin omistaja VMwaressa, omistaen yhteensä 81 % yrityksestä. Tämä luonnollisesti antoi suuren edun, uusien konesalituotteiden suunnittelussa ja kustannuksissa. Nyt kuusi vuotta myöhemmin, kun HCI on konesalin uusi musta, on Dell vakiinnuttanut paikkansa kaupallisessa kilpajuoksussa.
VxRalista voisin kirjoittaa vaikka kolme omaa blogia, mutta mainittakoon sen verran, että kyseessä on markkinoiden ainoa yhdessä VMwaren kanssa kehitetty HCI-ratkaisu.
Mikäli haluat tutkia VxRailin hyötyjä, säästöjä ym. voit lukaista puolueettoman IDC:n raportin täältä.
Ellet jaksa lukea koko raporttia Lontoon kielellä, alla muutama poiminta, miksi VxRail on järkevä ottaa vakavaan harkintaan, kun mietit omaa ympäristöänne pidemmällä tähtäimellä. Edellä mainitun yhteistyön ansiosta (Dell & VMware), kaikki VMwaren päivitykset (vSAN & vSphere) tulevat VxRailiin hyödynnettäväksi, ilmestymishetkellään.
Tärkeimmät hyödyt:
Konesaliasiathan ei välttämättä tavalliselle käyttäjälle näy päivittäisessä tekemisessä mitenkään, mutta hienosti rokkaava läppäri puolestaan on jokaisen tietotyöläisen paras työväline. Sellainen on esimerkiksi Dellin XPS 13 PLUS.
Dellin päätelaitteet ei ehkä keskimäärin poikkea sen kummemmin muiden valmistamista tuotteista, kun markkinaa ohjaa pitkälti prosessori, muisti ym. komponenttivalmistajat (Intel, Kingston jne.), mutta kun päätelaitteitakin tehdään, niin kuluttaja- kuin ammattikäyttäjille, niin kannettavienkin markkinassa tietyt ominaisuudet toimivat tehokkaimmin erottuvuustekijöinä. Kovinta valuuttaa useimmiten on, luonnollisesti, teho, liitettävyys, paino ja näyttö. Huomioi, että tässä käsittelen nimenomaan 13 tuumaista kannettavaa, enkä kannettavaa yleisesti.
Tiedän, että omenalogollista kannettavaa saa äärimmäisillä ominaisuuksilla, esim. 14 tuumaisena, mutta koska myyntimies saa valita otsikkonsa, sanon, että vähemmän on vähemmän, eli tässä tapauksessa paino, joten otan vapauden ja keskityn 13 tuumaiseen, väittämieni suhteen.
XPS 13 PLUS on vähemmän yllättäen toistaiseksi tehokkain XPS 13, koskaan.
Muutama poiminta ominaisuuksista:
Ja jottei unohdeta Dellin kunnioitettavia vihreitä arvoja, joista Marjo kirjoitti aiemmin, mainittakoon, että uuden XPS 13 PLUS kannettavan valmistuksessa on käytetty entistä ympäristöystävällisiä materiaaleja, kuten lähes hiilivapaa alumiini rungossa sekä pakkauksessa, joka on 100% kierrätetystä materiaalista tehty.
XPS malli on alusta asti ollut Dellin päätelaitevalikoimassa ns. Hybridimalli, yhdistäen kuluttajalaitteen virtaviivaisuuden ja käyttäjäystävällisyyden, työlaitteen tehokkuuteen ja suorituskykyyn.
XPS Plus mallien kokoonpanot ovat jo tilattavissa tukkureilta, joten ota rohkeasti meihin marskilaisiin yhteyttä, niin laitamme tarjousta tulemaan. Toimitettavissa XPS Plus mallit ovat ihan lähipäivinä.
Marskidata valittiin vuonna 2019 vuoden Dell kasvukumppaniksi.
Lisätietoja saat Marskidatan asiantuntijoilta, sekä allekirjoittaneelta, Dell jälleenmyyjältä, yli 10 vuoden kokemuksella.