Marskidatan modernin työn tiimi koostuu kuudesta modernin työn asiantuntijasta. Usein meiltä kysytään, että mitä me modernin työn asiantuntijat oikein Marskidatalla teemme ja mitä kaikkia taitoja modernin työn asiantuntijoilta odotetaan.
Modernin työn asiantuntija tarvitsee työssään erityisesti ihmis- ja käyttäjälähtöistä ajattelutapaa, ajantasaista osaamista työelämäarjen teknologioista sekä fasilitointi-, koulutus- ja valmennustaitoja. Sosiaaliset taidot, luonteva esiintyminen ja empatiakyky ovat hyvän modernin työn asiantuntijan perusominaisuuksia. Lisäksi työssä tarvitaan luovuutta, jatkuvaa oppimishalua, kokonaisuuksien hahmotuskykyä, konseptointi- ja kiteytysosaamista sekä iso annos muutosmyönteisyyttä.
Modernin työn asiantuntijan pätevyysvaatimuksena on soveltuva tutkinto, mutta enemmän merkitsee henkilön osaaminen ja valmiudet modernin työn asiantuntijana toimimiseen. Modernin työn asiantuntijana voi työskennellä esimerkiksi ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon suorittanut muotoilija, viestinnästä filosofian maisteriksi valmistunut tutkija, liiketoiminnan kehittämiseen erikoistunut tradenomi tai sosiaali- ja terveysalalla ohjaustehtävissä työskennellyt henkilö.
Vaatimukset asiantuntijalle ovat yksilöllisiä työnantajan liiketoiminnasta riippuen. Kovemman luokan teknistä osaamista varten tarvitaan jo IT-asiantuntijalle sopiva tutkinto ja päälle palveluntarjoajan tekniset sertifikaatit, kuten esimerkiksi Microsoft-sertifikaatit. Meillä Marskidatalla näitä voi lähteä suorittamaan myös työn ohessa, jos osaaminen, valmiudet ja innostus riittää!
Modernin työn asiantuntijat tekevät Marskidatalla erilaisia projekteja kahden eri palvelualueen alla:
Viestintä- ja tiedonhallintaympäristöjen muotoilun projektiin voi liittyä monia elementtejä henkilökunnan kehitystyöhön osallistamisesta intraratkaisun toteuttamiseen. Modernin työn asiantuntijat pyrkivät yhdessä asiakkaidemme kanssa tekemään sisäisestä viestinnästä ja yhteistyöstä sujuvampaa organisaatio kerrallaan, ja ovat siten vaikuttamassa koko yhteiskunnan kasvuun uudessa ajassa. Viestintä- ja tiedonhallintaympäristöjen muotoilu on tyypillisesti operatiivisella tasolla tehtävää työtä, johon osallistuu käytännön toteutuksista vastaavia henkilöitä.
Valmennuksen ja konsultoinnin projekteissa tarjoamme asiakkaillemme tukea ympäristöjen käytössä, ihmisten osaamisen kehittämisessä ja muutoksen läpiviennissä. Lisäksi usein suunnittelemme esimerkiksi organisaation yhteiset pelisäännöt ja niiden jalkautus arkeen. Valmennus- ja konsultointityö on tyypillisesti strategisella ja taktisella tasolla tehtävää työtä, johon osallistuu lähes aina organisaation johto.
Parasta modernin työn asiantuntijana työskentelyssä on auttaa ihmisiä arjen haasteissa ja innostua yhteiskehittämisestä erilaisten ihmisen kanssa yhä uudelleen ja uudelleen. Merkityksen tunnetta työlleen ei tarvitse aamuisin etsiä!
Toimin Marskidatan modernin työn tiimin Team Leaderina ja siinä tehtävässä parasta on nähdä omien tiimiläisten loistaminen arjen monipuolisissa asiakastilanteissa ja kasvaminen asiantuntijoina. Tärkein tehtäväni on ollut tiimini luottopakki, joka varmistaa tiimin ja tiimiläisten hyvinvoinnin sekä luottamuksen ilmapiirin rakentumisen mahdollisuudet. Huumorin, ilon ja vastoinkäymisten jakaminen yhdessä on avain tiimikulttuurille, jossa modernin työn asiantuntija voi menestyä.
Modernin työn asiantuntijaksi pääsee helpoiten kysymällä töitä suoraan toimijoilta, jotka tarjoavat asiakkailleen modernin työn palveluita. Ensiksi kannattaa selvittää, miltä kulmalta kyseinen yritys palveluja tuottaa, eli onko keskiössä esimerkiksi palvelu- ja viestintämuotoilu vai tekninen superosaaminen. Panosta hakemukseen, soita, kysy lisää – tuo osaamisesi, valmiutesi ja urahaaveesi esille kiinnostavalla itsesi näköisellä tavalla. Jos haluat kuivaksi konsultiksi, ei kannata ainakaan Marskidatalle hakea! 😀
Opiskele Microsoft 365 -tuoteperhettä ja muita työarjen suurimpia teknologioita niin pitkälle kuin pystyt ja siirry sen jälkeen kursseille tai sopivaa tutkintoa suorittamaan. Harjoittele etävalmentamaan ja monipuolista osaamista sisäisen viestinnän kehittämisestä. Pysy kartalla siitä, mihin digitaalisten työympäristöjen kehitys on menossa.
Noin 95 % olemassa olevista asiakkaistamme tarvitsee jossain määrin tukea digitaalisen työympäristön ja työyhteisöviestinnän kehittämisen kanssa. Oman työn ohella on vaikeaa ottaa laajoja kokonaisuuksia haltuun itsenäisesti, ja innostuksen lisäksi, niiden ymmärtäminen vaatii myös kokemusta ja syvää teknistä asiantuntemusta. Tämän vuoksi potentiaalia alalla on todella paljon, ja ihmislähtöistä kehittämistä tarvitaan ICT-alalla erityisesti nyt pandemian jälkeisessä ajassa. Jos perusosaaminen on kunnossa, ja innostusta teknologioihin ja sisäisen viestinnän kehittämiseen riittää, työllistymismahdollisuudet ovat hyvät myös yrityksen omiksi resursseiksi.