Tietotekniikkavalmistaja Dell on käyttänyt kierrätysmuovia vuodesta 2008 lähtien työasemiensa valmistuksessa. Dellin vuodelle 2020 asetettu tavoite, käyttää 22 miljoonaa kiloa kierrätettyä muovia tuotteissaan, täyttyi jo tammikuussa 2017. Dell on kaikkien aikojen ensimmäinen kierrätetystä hiilikuidusta ja jätemuovista tietokoneita ja näyttöjä valmistava yhtiö.
Merimuovipakkausten käyttöön Dell siirtyi toukokuussa 2017, liittäen pakkauksiinsa valistavaa tietoa kasvattaakseen tietoisuutta ratkaisuista, joilla voidaan tervehdyttää merten ekosysteemiä. Dell myös varmistaa, etteivät pakkaukset päädy uudestaan mereen merkitsemällä uudet pakkausalustat No.2-kierrätyssymbolilla, joka kertoo pakkausalustan olevan kierrätettyä HDPE-muovia. Dellin pakkausyksikkö myös suunnittelee ja hankkii tarvittavat raaka-aineet varmistaen, että niiden painosta yli 93 prosenttia muodostuu kierrätysmateriaalista.
Oy Dell Ab:
Dell on luonut hankkeen yhdessä yhteiskuntavastuun lähettiläänsä yhdysvaltalaisen näyttelijän Adrian Grenierin ja Lonely Whale -säätiön kanssa. Tarkoituksena on muuttaa roskat aarteeksi ja auttaa kasvattamaan ymmärrystä ja konkretisoimaan merten hyvinvointiin liittyviä asioita virtuaaliteknologian avulla. Tämä maailmanlaajuisen mittakaavan valtamerimuovien toimintaketju käsittelee rannoilta, vesiväyliltä ja rannikkoalueilta kerättyjä muoveja ja käyttää niitä uudelleen Dell XPS 13 2-In-1 -kannettavan pakkauksena. Pilottihanke pitää arviolta 16 000 kiloa muovia poissa merestä ja hyödyttää samalla taloutta luomalla toimitusketjun työpaikkoja. Työryhmä varmistaa, että syntyvällä toimitusketjulla on tarvittava perusta ja tuki, jotta se voi vastata kysyntään, ja on globaalisti hyväksyttyjen eettisten, sosiaalisten ja ympäristöstandardien mukainen. Lisäksi Dell haluaa rohkaista toimialaansa kohti merimuovijätettä hyödyntävää toimintaketjua.
Hankkeen tavoitteet luovat mitattavan, positiivisen vaikutuksen miljardille ihmiselle, jokaiselle työntekijälle, asiakkaalle ja Dell-tuotteelle.
Maailman merissä on yli 150 miljoonaa tonnia muovijätettä uhkaamassa niin luontoa, eläimiä kuin ihmisten terveyttä. Merten muoviroska tuplaantuu vuoteen 2030 mennessä, jos nykyistä kehitystä ei onnistuta pysäyttämään. Yhtenä esimerkkinä on lintujen muovin syönti: 1960-luvulla alle viisi prosenttia merilinnuista oli syönyt muovia, kun tämänhetkinen luku on yli 90 prosenttia.
Muoviroskasta on tullut maailmanlaajuisesti yksi vakavimmista uhkista vesiekosysteemeille. Merieläimet takertuvat ja tukehtuvat isokokoiseen muoviin, kuten hylättyihin kalastusvälineisiin. Pienempiä muovinpaloja päätyy lintujen ja kalojen ruuansulatukseen, ja mikromuovia on löydetty jopa merenpohjan eliöistä ja arktisten lintujen munista.
Ihmiskehoon päätyvän mikromuovin suurin yksittäinen lähde on juomavesi. Tämän tarkkoja vaikutuksia ei vielä tunneta, mutta se tiedetään, etteivät mitkään eliöt pysty sulattamaan muovia. Ihmisen elimistöön päätyykin mikromuovia pankkikortin verran viikossa.
Niin Marskidata kuin Dellkin kuuntelevat asiakkaitaan, tarjoavat innovatiivista tekniikkaa, palveluja ja ratkaisuja helpottamaan työn sujuvuutta ja siihen keskittymistä täysipainoisesti. Näin työelämän draivi pysyy päällä ja yhdessä Dellin kaltaisen vastuullisen ja voimakasbrändisen kumppanin kanssa me Marskidatalla voimme tarjota asiakkaillemme parhaita tietotekniikan ratkaisuja, joiden avulla pystytään saavuttamaan enemmän työssä, koulussa, kotona ja kaikkialla muualla. Ympäristöä kunnioittaen totta kai.