Savcor Oy

”Ulkoistamalla ICT-palveluja voimme itse keskittyä ydintekemiseen”


Mikkeliläinen globaali tietotekniikkayritys Savcor Oy ulkoisti palvelimien hallinnan ja valvonnan Marski Datalle. Lisäksi Savcor otti käyttöön Marski Datan turvatulostuksen parantamaan yrityksen tietoturvaa.  

- Meillä on hyvin ohut oma IT-organisaatio ja yrityksemme strategiana on, että ulkoistamme mahdollisimman paljon palveluja. Näin voimme itse keskittyä omaan ydintekemiseemme, kertoo IT Manager Timo Korkka Savcor Oy:stä.

- Kun lähdimme uudistamaan palvelinalustaa, Marski Datan ammattilaiset tunnistivat hyvin tarpeemme ja osasivat tarjota meille riittävän vikasietoisen järjestelmän. ICT-järjestelmät ovat yrityksellemme elintärkeitä, kun olemme tietotekniikkatalo, jossa suunnitellaan, toteutetaan ja ylläpidetään asiakkaidemme tietojärjestelmiä. Lisäksi toimitamme asiakkaillemme tietoliikennepalveluja ja toiminnanohjausjärjestelmiä palveluna. Meillä tekeminen lakkaa, jos tekniikka ei toimi, toteaa Timo.

Samassa yhteydessä Savcor ulkoisti konesalinsa palvelimien ylläpidon ja valvonnan Marski Datalle. Ulkoistuspäätökseen vaikutti myös se, että nykyisin käytössä olevat järjestelmät vaativat erikoisosaamista, jota Marski Data pystyi tarjoamaan kumppaniverkostonsa kautta.

Arkaluontoiset paperit eivät jää tulostimille

Savcorilla on juuri otettu käyttöön Marski Datan tulostuksen kokonaispalvelut ja uniFLOW-turvatulostus. Turvatulostuksen avulla käyttäjät voivat lähettää luottamukselliset asiakirjat haluamaansa verkkotulostimeen ja tulostaa ne vasta silloin, kun käy noutamassa tulosteen. - Tavoitteenamme on parantaa yrityksemme tietoturvaa niin, etteivät arkaluontoiset paperit jää lojumaan tulostimille, toteaa Timo.

Paikallinen toimija on fyysisesti läsnä

- Luotettavuus on meille tärkeää ICT-kumppanin valinnassa. Itse arvostan paikallista toimijaa, joka on fyysisesti läsnä silloin, kun tarvitaan käsiä ja jalkoja. Marski Datan rooli perustuu pitkälti siihen, että saamme heiltä paikallista palvelua, ja heidän toimintamallinsa on ketterä. Meille on tärkeää myös joustavuus ja nopea vasteaika ongelmien ratkaisussa. Näitä kaikkea koemme saaneemme Marski Datalta.  

- Yhteistyö on sujunut oikein mallikkaasti ja olemme tyytyväisiä Marski Datan palveluun. Voin suositella Marski Dataa muille yrityksille vastaavanlaisiin ympäristöihin, joissa halutaan ulkoistaa ICT-toimintoja ja itse keskittyä omaan ydintekemiseen, kiteyttää Timo.


Savcor Oy on globaali asiantuntijayritys, joka on erikoistunut saha- ja metsäteollisuuden tietojärjestelmiin, teollisten prosessien prosessidiagnostiikkaan ja korroosion estojärjestelmiin paperi- ja selluteollisuudessa. Myös rakenteiden kunnonvalvontajärjestelmät ovat osa asiantuntijuuttamme. Räätälöimme palvelumme aina asiakkaiden toiveiden mukaan. Savcor Oy:n pääkonttori on Mikkelissä. Tytäryhtiöt ovat Brasiliassa, Kanadassa ja Saksassa. Yrityksen liikevaihto oli noin 11,5 miljoonaa vuonna 2015. Työntekijöitä yrityksellä on noin 120. 
Kysy lisää asiantuntijoiltamme   » ota yhteyttä