Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Canon ja vastuullisuus

Tässä blogissa tarkastelemme Marskidatan kumppania Canonia, ja sitä miten he ottavat vastuullisuuden huomioon toiminnassaan. Canon on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista brändeistä. Yritys on saanut merkittävää tunnustusta ympäristö- ja ilmastohankkeistaan, minkä vuoksi onkin mielenkiintoista tarkastella Canonin toimintaa ja tavoitteita hieman tarkemmin. Aluksi kuitenkin lyhyt esittely yrityksestä. Canon on japanilainen elektroniikkayritys, joka perustettiin vuonna 1937. Sen […]
Lue lisää

Tässä blogissa tarkastelemme Marskidatan kumppania Canonia, ja sitä miten he ottavat vastuullisuuden huomioon toiminnassaan. Canon on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista brändeistä. Yritys on saanut merkittävää tunnustusta ympäristö- ja ilmastohankkeistaan, minkä vuoksi onkin mielenkiintoista tarkastella Canonin toimintaa ja tavoitteita hieman tarkemmin.

Aluksi kuitenkin lyhyt esittely yrityksestä. Canon on japanilainen elektroniikkayritys, joka perustettiin vuonna 1937. Sen pääkonttori sijaitsee Tokiossa, ja nykyinen CEO on Fujio Mitarai. Canon toimii noin 120 maassa ja työllistää globaalisti yli 169 000 työntekijää. Vuonna 2023 yrityksen liikevaihto oli noin 27 miljardia USD:tä.

Canonin strategia

Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat keskeinen osa Canonin strategiaa ja kaikkea liiketoimintaa ohjaa Kyosei-yritysfilosofia. Se ulottuu tuotekehityksestä ja tuotannosta ihmisten ja tuotteiden väliseen vuorovaikutukseen sekä vastuuseen ympäristöstä.

”Canonin yritysfilosofia on tiivistetty japanin kielen sanaan kyosei, mikä kuvastaa ideaa harmonisesta rinnakkaiselosta. Kyosei ilmaisee jakamaamme pyrkimystä luoda yhteiskunta, missä kaikki ihmiset elävät ja työskentelevät yhdessä harmonisesti yhteisen hyvän eteen, riippumatta rodusta, kielestä tai kulttuurista.”

Fujio Mitarai, puheenjohtaja ja CEO Canon Inc.

Canon haluaa olla vastuullinen kumppani

Asiakkaat ovat nykyisin tuotteita ja palveluita valitessaan yhä valveutuneempia tarkastelemaan sitä, miten yritykset ottavat vastuullisuuden huomioon toiminnassaan. Canon pyrkii olemaan aktiivisessa vuorovaikutuksessa asiakkaisiin ja muihin sidosryhmiin, heidän tarpeistaan ja odotuksistaan yritystä kohtaan.

Edellä mainittu vuorovaikutus ohjaa Canonia kehittämään liiketoimintaansa vastuullisemmaksi ja laadukkaammaksi. Yritys on saavuttanut seuraavat sertifikaatit:

  • Laatu (ISO 9001)
  • Palvelunhallinta (ISO/IEC 20000-1)
  • Tietoturva (ISO 27001)
  • Ympäristö (ISO 14001)

Canon tavoittelee nollatason CO2 päästöjä

Canon pyrkii harjoittamaan liiketoimintaansa ympäristön kannalta vastuullisesti ja olemaan hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Uusiutuvat energialähteet ovat avainroolissa yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi. Alla pari esimerkkiä siitä, miten Canon on pystynyt hyödyntämään uusiutuvaa energiaa toiminnassaan:

  • Canonin tuotantolaitos Poingissa Saksassa käyttää 100 %:sti uusiutuvaa energiaa
  • 82 % Canonin Euroopassa käyttämästä sähköstä tuotetaan uusiutuvista lähteistä

”Vuoteen 2030 mennessä tavoitteenamme on vähentää päästöjä 50 % vuoden 2008 lähtötasosta, ja vuoteen 2050 mennessä pyrimme vähentämään CO2-päästömme tuotteiden elinkaaren aikana nettonollaan tekemällä yhteistyötä yhteiskunnan kanssa.”

Fujio Mitarai, puheenjohtaja ja CEO Canon Inc.

Canonin tavoitteena on olla kiertotalousyhtiö

Yksi Canonin tärkeimmistä painopistealueista on kiertotalous, mikä liittyy vahvasti myös edellä mainittuun nollapäästö tavoitteeseen. Yrityksen pyrkimyksenä on myötävaikuttaa siirtymiseen pois lineaarisesta taloudesta ja edistää kiertotaloutta. Canonin tuotteissa kiertotalous näkyy seuraavasti:

  • Laitteiden peruskunnostus
  • Laitteiden uusiovalmistus
  • Laitteiden purku ja hyötykäyttö raaka-aineina
  • Laitteiden varaosien kierrätys

Canonin Giessenin tehdas Saksassa on erikoistunut monitoimilaitteiden uusiotuotantoon, jossa vähintään 90 % alkuperäisistä osista kunnostetaan uusiokäyttöä varten. Tällä maksimoidaan materiaalien arvo, mikä auttaa vähentämään jätteen määrää ja raaka-aineiden hankinnan sekä uuden laitteen tuottamisen ja kuljetuksen aikana syntyviä hiilidioksidipäästöjä.

”Otimme käyttöön järjestelmän tulostinkasettien kierrättämiseksi vuonna 1990. Siitä lähtien olemme työskennelleet koko organisaationa vähentääksemme Canon-tuotteiden elinkaaren aikaisia CO2-päästöjä tutkimuksesta ja kehityksestä, suunnittelusta, hankinnoista ja tuotannosta, logistiikkaan, myyntiin, huoltoon sekä uusiokeräykseen ja kierrätykseen.”

Fujio Mitarai, puheenjohtaja ja CEO Canon Inc.

Canon vaikuttaa joka päivä ihmisten elämään

Canon haluaa olla myös yhteiskunnallisesti vastuullinen toimija. Yrityksen sisällä se toteuttaa tätä vastuullisuutta muun muassa näillä keinoilla:

  • Turvallisen työympäristön tarjoaminen
  • Työntekijöiden kehittymisen ja oppimisen mahdollistaminen
  • Työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin huomioiminen
  • Sukupuolten tasa-arvon, monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden turvaaminen

Tuotteissaan Canon puolestaan huolehtii esteettömyydestä, jotta myös liikunta- ja näkörajoitteiset henkilöt voivat käyttää niitä. Lisäksi yritys tekee arvokasta yhteistyötä eri toimijoiden kanssa edistääkseen kestävämpää yhteiskuntaa. Esimerkiksi Young People Programmen avulla Canon tarjoaa nuorille ympäri maailmaa mahdollisuuden kertoa omia tarinoitaan yhteiskunnasta ja ympäristöstä valokuvien avulla.

Canonin liiketoiminnan vastuullisuus

Yhteiskunnan kasvavat odotukset yritysten vastuullisesta liiketoiminnasta ovat asettaneet myös Canonin tarkastelemaan toimintansa eri vaiheita. Canon on toteuttanut ennakoivia toimia liiketoimintansa vastuullisuuden osalta jo vuosien ajan ja ottanut huomioon esimerkiksi seuraavat asiat:

  • Canon suorittaa korruption vastaista toimintaa
  • Canon valitsee ja arvioi toimitusketjunsa vastuullisesti
  • Canon valvoo tuotteittensa sisältämien aineiden vastuullisuutta
  • Canon kartoittaa aktiivisesti käyttämiensä mineraalien alkuperää, jotta niitä ei louhittaisi konfliktialueilta

Canonin vastuullisuuteen liittyviin toimiin ja tavoitteisiin tutustuminen oli erittäin mielenkiintoista. Toivon blogissa esittämieni nostojen avanneen Canonin toiminnan vastuullisuutta teille ajatuksia herättävällä tavalla.

Tutustu palveluihimme Älykäs tulostus-, skannaus- ja digitointipalvelu yrityksille. Jos B2B yrityksen vastuulliset laitehankinnat kiinnostavat niin ole vain rohkeasti meihin yhteydessä myynti@marskidata.fi. Me täällä Marskidatalla autamme sinua mielellämme!

Tutustu tekstin lähteisiin Vastuullisuus Canonilla, Canon Sustainability Report 2023 (eng.), Vastuullisuusraportti 2024

Wiljami Pekonen

Marketing Trainee

040 196 4804

wiljami.pekonen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marski Data Oy

Saapumisohjeet
Saapumisohjeet

Saapumisohjeet
Saapumisohjeet
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down