Marskidata logo
Marskidata logo
Ota yhteyttä
Blogi

Kumpi on parempi, ChatGPT vai Microsoft 365 Copilot? 

Koneäly ja tekoälyn tuomat innovaatiot ovat mullistaneet tapamme työskennellä ja kommunikoida. Kaksi merkittävää peluria näillä markkinoilla ovat OpenAI:n ChatGPT ja Microsoftin 365 Copilot. Mutta kumpi näistä on parempi? Tarkastellaanpa näiden kahden tehokkaan työkalun ominaisuuksia, vahvuuksia ja heikkouksia.  ChatGPT, käyttäjäystävällinen keskustelukumppani  ChatGPT on OpenAI:n kehittämä koneoppimismalli, joka on suunniteltu käymään ihmismäisiä keskusteluja. Se perustuu GPT-3-malliin, joka […]
Lue lisää

Koneäly ja tekoälyn tuomat innovaatiot ovat mullistaneet tapamme työskennellä ja kommunikoida. Kaksi merkittävää peluria näillä markkinoilla ovat OpenAI:n ChatGPT ja Microsoftin 365 Copilot. Mutta kumpi näistä on parempi? Tarkastellaanpa näiden kahden tehokkaan työkalun ominaisuuksia, vahvuuksia ja heikkouksia. 

ChatGPT, käyttäjäystävällinen keskustelukumppani 

ChatGPT on OpenAI:n kehittämä koneoppimismalli, joka on suunniteltu käymään ihmismäisiä keskusteluja. Se perustuu GPT-3-malliin, joka sisältää jopa 175 miljardia parametria, ja pystyy vastaamaan monenlaisiin kysymyksiin, antamaan neuvoja ja jopa luomaan sisältöä. Se käynnisti generatiivisen tekoälyn huuman vuonna 2022 ja sillä on elokuussa 2024 yli 200 miljoonaa viikottaista käyttäjää. Microsoft on sijoittanut 13 miljardia dollaria OpenAI:hin, mikä on mahdollistanut ChatGPTn mallien käytön Microsoftin tuotteissa. 

ChatGPT soveltuu parhaiten organisaatioihin, joissa ei käytetä aktiivisesti Wordia, Exceliä tai PowerPointia tai muita Microsoftin työkaluja. Sen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kuvien generointi, data-analyysi sekä puhelin- ja työpöytäapplikaatiot. 

ChatGPT:n vahvuudet 

  • Luovuus: ChatGPT on erinomainen luomaan monipuolista ja luovaa sisältöä. Se pystyy kirjoittamaan runoja, kertomuksia ja jopa auttamaan kirjailijoita juonenkäänteissä. 
  • Keskustelutaito: ChatGPT:n vahvuus on sen kyky käydä luonnollisia ja sujuvia keskusteluja. Se voi toimia asiakaspalvelijana, opastajana tai ihan vain seurana. 
  • Monipuolisuus: ChatGPT voi vastata kysymyksiin eri aihealueilta, oli sitten kyse tieteestä, historiasta tai vaikkapa popkulttuurista. 

ChatGPT:n heikkoudet 

  • Tietojen paikkansapitävyys: Vaikka ChatGPT on uskomattoman taitava, se ei aina anna täysin oikeita vastauksia. Se voi myös keksiä tietoa, jos se ei tiedä vastausta. 
  • Kontekstin ymmärtäminen: ChatGPT saattaa toisinaan menettää keskustelun kontekstin, erityisesti pidemmässä vuorovaikutuksessa. 

Microsoft 365 Copilot, työtehon tehostaja 

Microsoft 365 Copilot tuli yleiseen käyttöön tammikuussa 2024 ja se alkoi tukea suomen kieltä vappuna 2024. Microsoft 365 Copilot on suunniteltu erityisesti työelämää varten. Se integroituu suoraan Microsoft 365 -sovelluksiin, kuten Wordiin, Exceliin ja Teamsiin, joita käyttää yli 1,2 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti. Copilot auttaa käyttäjiä automatisoimaan tehtäviä, analysoimaan dataa ja luomaan sisältöä. 

Copilot soveltuu parhaiten organisaatioihin, jotka käyttävät Microsoftin sovelluksia.  

Microsoft 365 Copilotin vahvuudet 

  • Integraatio: Copilot integroituu saumattomasti Microsoft 365 -ekosysteemiin, mikä tekee siitä erittäin hyödyllisen työkalun yritysmaailmassa. 
  • Tehokkuus: Copilot auttaa automatisoimaan monia tehtäviä, kuten datan analysointia ja raporttien luomista, mikä säästää huomattavasti aikaa. Esimerkiksi Excelissä Copilot voi analysoida suuria tietomääriä sekunneissa. 
  • Tarkkuus: Copilotin avulla tehtävät analyysit ja raportit ovat usein hyvin tarkkoja, koska se käyttää Microsoftin laajaa tietokantaa ja analyyttisiä työkaluja. 

Microsoft 365 Copilotin heikkoudet 

  • Luovuuden puute: Copilot ei ole yhtä luova kuin ChatGPT. Se on suunniteltu enemmänkin tehokkuutta ja tarkkuutta silmällä pitäen, eikä niinkään luovaa sisällöntuotantoa varten. 
  • Rajoittunut sovellusalue: Copilot on erityisen hyödyllinen Microsoft 365 -sovelluksissa, mutta sen käyttömahdollisuudet ovat rajoitetummat muissa konteksteissa. 

Tekoälyn rooli yrityskäytössä 

Yrityskäytössä molemmilla työkaluilla on omat selkeät etunsa. ChatGPT voi olla erityisen hyödyllinen asiakaspalvelussa, markkinointikampanjoiden suunnittelussa ja sisällöntuotannossa. Sen kyky simuloida ihmismäisiä keskusteluja tekee siitä arvokkaan työkalun, kun tarvitaan luovia ja monipuolisia ratkaisuja. Microsoft 365 Copilot puolestaan sopii erinomaisesti liiketoiminnan prosessien tehostamiseen, datan analysointiin ja raportointiin. Copilotin avulla yritykset voivat nopeuttaa työtehtäviä, vähentää inhimillisten virheiden määrää ja parantaa yleistä tehokkuutta. 

Kumpi on siis parempi, ChatGPT vai Microsoft 365 Copilot? 

Valinta ChatGPT:n ja Microsoft 365 Copilotin välillä riippuu suuresti käyttäjän tarpeista. Jos etsit työkalua, joka voi auttaa sinua luomaan luovaa sisältöä, käymään monipuolisia keskusteluja ja tarjoamaan laajaa tietoa eri aiheista, tai jos käytät työssäsi esimerkiksi vain Googlen työkaluja, ChatGPT on sinulle oikea valinta. Sen monipuolisuus ja keskustelutaito tekevät siitä erinomaisen apurin niin henkilökohtaisessa kuin ammatillisessakin käytössä. 

Toisaalta, jos työskentelet yritysmaailmassa ja organisaatiossasi on käytössä Microsoft 365 -työkalut, on valintasi ehdottomasti Copilot. Jos siis tarvitset tehokasta apuvälinettä, joka integroituu Microsoft 365 -sovelluksiin ja auttaa sinua automatisoimaan tehtäviä, analysoimaan dataa ja luomaan ammattimaisia raportteja, Microsoft 365 Copilot on parempi vaihtoehto. Sen kyky parantaa työtehoa ja tarkkuutta tekee siitä korvaamattoman työkalun monille ammattilaisille. 

Emmi Eronen

Emmi

Development Manager, Team Leader

050 514 0083

emmi.eronen@marskidata.fi

Kiinnostuitko kattavista IT-ratkaisuistamme? Ota yhteyttä, olemme täällä sinua varten!

1.
Ota meihin yhteyttä lomakkeella, soittamalla tai sähköpostilla.
2.
Käydään yhdessä läpi IT-tuen ja laiteratkaisuiden tarpeesi. Kartoitamme nykytilanteesi esimerkiksi ohjelmistojen, päätelaitteiden, tietoturvan tai työn tehostamisen näkökulmasta.
3.
Annamme sinulle sopivan ratkaisuehdotuksen.  Toimitamme tarvitsemasi laitteet ripeästi, ja palvelumme käynnistyy nopeasti sopimuksen jälkeen.
4.
Me palvelemme myös silloin, kun kaikki toimii hyvin – olemme vain yhden yhteydenoton päässä.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Marskidata logo

Marski Data Oy

Saapumisohjeet
Saapumisohjeet

Saapumisohjeet
Saapumisohjeet
envelopephone-handsetchevron-downarrow-down